Sunday, August 2, 2009

Dag 7 onzichtbaar werk, hoop ik......

Allereerst wil ik diegenen die commentaar achter laten op mijn blog heel erg bedanken. Vind het ontzettend leuk om te lezen dat julie mijn verslag met plezier volgen.
En Linda, ik geloof niet dat mijn huis erg recht is. Ik merk het wel met de vloerbedekking en het behang dat recht gesneden niet past. Maar gelukkig is mijn man een handige bouwer. Hij heeft bijvoorbeeld de trap in elkaar gelijmd terwijl hij in het huis zat (nog niet aan het huis vast gelijmd, maar alleen het in elkaar lijmen). Daardoor past het allemaal met een beetje schuren en schaven prima in elkaar. Tot nu toe.........En ik ben echt helemaal weg van het huis. Vind de Greenleaf huizen echt een slagje mooier dan de dikke MDF huizen. Maar ik geef toe, hij is nog niet klaar, en het is heel wat meer werk dan zo'n MDF huis. Ondertussen heb ik wel op de site gezien dat Greenleaf nu laser gesneden huizen gaan aanbieden. Zit stiekum al voor een 2de huis te kijken.....Onzichtbaar werk??? Ja dat is te hopen. We zijn nu bezig met de elektriciteit en de draadjes wil je natuurlijk niet zien lopen straks. Het cirkit systeem hebben we helemaal losgelaten en we werken nu met draadjes door het hele huis heen. We werken de draadjes door het plafond naar de vloer erboven. De grondlampjes en stekkers gaan naar de vloer van de bijbehorende kamer. Vervolgens komt er in de vloer een gleuf waar het draadje mooi invalt. So far so good. Het eerste lampje hebben we al op zijn plaats gehad en zien werken. Maar vervolgens ging het fout met vastplakken. Er zit een soort dubbelzijdig plakkertje op wat niet bleef zitten. Dit kwam doordat er wat soldeer uitstak aan de bovenkant van het lampje, dus plakkertje eraf, beetje wegsnijden....oeps....draadje los, lampje doet het niet meer. We zijn tot de conclusie gekomen dat het ook wel hele petieterige draadjes zijn. Als verlengdraad hadden we wat dikker draad meegekregen in de poppenhuiswinkel en we hebben besloten nu we toch lampjes moeten gaan solderen....dan maar meteen met het betere wat dikker draad. Dus manlief is nu het draad aan het trekken door het huis heen, naar de onderkant waar het grote stekkerblok zit. gleufje in het hout van de vloer, schilderstape erover heen en straks met de vloerbedekking eroverheen zie je er niets meer van. Van de week toch nog een keer naar de poppenhuiswinkel dus dan kunnen we kijken voor een fijn soldeerdingetje.Het trappenhuis is voor de helft behangen. Ik ben gelukkig begonnen met de kleine stukjes behang vast te plakken want die zijn verfrummeld geëindigt. Nu smeer ik boekbindlijm op de bovenkant van het wandje. Papier er tegen aan, aandrukken met hanpalmen en vervolgens de 2de helft plakken. Papier ertegen aan en vastplakken. Door het gebruik van de boekbindlijm kan ik het papier nog gedeeltelijk loshalen en weer vastplakken om kreukels te vermijden. Verder heb ik gemerkt dat het wel belangrijk is dat overal achter het behang lijm zit. Als een gedeelte niet vast zit zie je dat meteen.

De trap heeft al wel wat grondlagen verf gehad maar hier moet nog heel wat aan geschuurd en geverfd worden. Met pilaartjes en extra balustrade stukjes en topstukjes op de balustrade denk ik dat ik toch zeker zo'n 30 stukken en stukjes moet gronden,schuren en verven. Dat zal dus nog wel even duren voordat het klaar is. Maar ik verheug me al op het resultaat. Volgens mij wordt het echt een majestueuze trap. Maar eerst nog een dagje mooi weer zodat ik buiten kan gaan zitten met een doos onderdelen om te gaan schuren en verven.

1 comment:

Anonymous said...

Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking your RSS feeds also, Thanks.

aroma essential oils