Thursday, May 29, 2008

Nu weet ik het dan,verhaal over ziekte.

Waarom ik zo weinig fut en energie heb de laatste tijd. Ik heb een cyste in mijn buik van 11 x 16 cm, waarschijnlijk ongeveer 4 cm. diep. Er is geen enkele aanwijzing dat hij/zij/het ???? kwaadaardig is maar leuk is het ook niet. Er is bloed geprikt en donderdag hoor ik hoe groot de kans is dat het toch kwaadaardig is en afhankelijk van dat percentage wordt er geopereerd met een oncoloog erbij.
Eerlijk gezegd heb ik er echt alle vertrouwen in dat het allemaal goedaardig is. Maar ja, nu ga je van alles voelen. Volgens dat systeem als ik hier druk heb ik daar pijn.
Ik reed gisteren terug van de afspraak bij de arts en vroeg me af of ik thuis een potje zou gaan huilen ofdat ik eerst boodschappen zou gaan doen. Dus ik ben toch maar eerst boodschappen gaan doen en toen ik thuis was was het zelfmedelijden gelukkig een beetje over. Vervolgens mijn man gebeld, de lieverd. Wilde meteen naar huis komen maar dat vond ik niet nodig. Dat geeft je helemaal het gevoel dat er wat vreselijks aan de hand is terwijl ik dat eigenlijk (nog) niet zo heb.

Natuurlijk heb ik getwijfeld of ik dit op mijn blog moest zetten. Tot nu toe was dit echt een creatief blog met weinig persoonlijke zaken erin. Maar ik hoop ook dat het een stukje openheid kan geven als ik (en anderen) gewoon over dit soort zaken praten. We zien en horen vaak alleen de verhalen die slecht aflopen. Maar er zijn er nog veel meer die goed aflopen. Natuurlijk hoop ik dat ik bij die laatste groep zit. Maar ik denk dat openheid en eerlijkheid over dit soort dingen een goede zaak is.

En ik weet niet of ik naar SaGa kan. Als ik opgenomen zou kunnen worden donderdag of vrijdag dan zeg ik zeker geen nee. Hoe sneller hoe liever. Ik zit in een LOswap waar ik misschien nog wat voor moet regelen. Mocht dat allemaal niet lukken dan is er vast wel iemand die mijn blog gelezen heeft en weet waarom ik uitval uit de LOswap.

En last but not least. Het is mijn blog en ik mag schrijven wat ik wil. Het staat iedereen vrij om dit wel of niet te lezen, daarom heb ik ook het woord ziekte opgenomen in de titel.

groetjes Liezbeth.

6 comments:

Anonymous said...

Het is een eerlijk verhaal en dat is volgens mij het enige dat er toe doet.Ik zal donderdag een kaarsje branden voor je en ga er ook vanuit dat het verhaal een positief eind heeft.

Tonny

Anonymous said...

Hoi Liezbeth

Soms valt alles op zijn plaats, ik hoop dat ook je positieve gevoel uit gaat komen.
Ik zal in ieder geval een schietgebedje voor je doen.
Blijf maar lekker optimistisch dat scheelt veel. In elk geval sterkte en luister vooral naar je lijf en emoties, groetjes Els(ie)

Anonymous said...

liezbeth

eerlijk en openheid is het belangrijkste. Je kan er steun uithalen om je verhaal van je af te schrijven. In mijn gedachte zal ik donderdag bij je zijn. Probeer te blijven genieten en de sombere gevoelen niet te veel te overheersen.
liefs corinne

Anonymous said...

Hallo Liezbeth,
Inderdaad, dit is jouw blog en jij bepaalt wat je vertelt of niet. Je klinkt erg nuchter en best positief, maar toch zal je vast ook wel je zwakke momenten hebben...
Ik wens je ontzettend veel sterkte deze week en hoop voor jou (& je gezin) op ontzettend GOED nieuws donderdag!
Blijf vooral positief en ik hoop je toch op SAG te zien (met wie moet ik dan eten, kleppen en tot middernacht knutselen)!
Je SAG-genootje, Maria

Catharina Maria said...

Hoi Liezbeth ,
Wens je een goede afloop toe en voel heel erg met je mee .
Al sinds Dec ben ik aan het dokteren , moe , depressief , buikpijn ga zo maar door .
Ook bij mij zijn er cysten ontdekt , heb een kijkoperatie gehad , darmonderzoek en nu moet ik naar een uroloog .
Waren ze er bij jou gauw achter of heb je ook zoveel ellendige onderzoeken achter de rug ?
Wens je heel veel sterkte en veel liefs Rini

Anonymous said...

Hoi Liezbeth,

Normaal reageer ik niet zo snel op een blog maar in dit geval is het toch net even anders. Zelf heb ik 10 jaar geleden zo'n operatie gehad met een goede afloop. Hopelijk kun jij dit binnenkort ook zeggen. Ik wens je in ieder geval veel sterkte en zal aan je denken donderdag.

Groeten,
Brigitte