Monday, March 29, 2010

De poppenhuisbeurs in Arnhem

Daar ben ik zaterdag geweest en het was geweldig. Het is echt heel bijzonder wat sommige mensen in miniatuur kunnen maken. Zo'n beurs is echt overweldigend. Als je binnen komt zie je de eerste stands met prachtige spullen en heel veel stands eromheen zodat je niet weet waar je wil beginnen. En dan zeg je tegen jezelf dat je de hele dag hebt en gaat gewoon beginnen bij de eerste stand.

Maar om bij het begin te beginnen. Voorbereiding is het halve werk, ook van zo'n beursbezoek. Ik had van te voren de plattegrond uitgedraaid en daarop aangegeven bij welke standhouders ik een bestelling had geplaatst en waar ik in ieder geval langs moest.
In de trein had ik het dollshouse and miniature blad met de kortingsbonnen bij me en daar heb ik aangegeven welke stands ik graag wilde bezoeken en wie daarvan een leuke bon hadden. Na mijn eerste ronde over de beurs ben ik maar eens wat gaan drinken en heb eens rustig naar mijn plattegrond gekeken. En daar ben ik achteraf wel heel blij om want ik heb een paar leuke bonnen gebruikt en leuke bon verrassingen gekregen. Ik vind het altijd heel moeilijk op zo'n beurs om relaxed te blijven en foto's te maken en dingen als bonnen tevoorschijn te halen. Maar achteraf ben ik blij met ieder fotootje en de verrassingen op de bonnen die ik gebruikt heb maken de napret ook een stuk leuker.

Er wordt ook heel veel werk van de stands zelf gemaakt. Iedere stand heeft showmodellen staan met de items erin verwerkt die verkocht worden. Zelfs met een verder lege portemonnee is zo'n beurs echt de moeite waard. Ook omdat je dan niet afgeleid wordt door de gedachte waar je je geld nu eens aan uit zal geven.

Ik had mijn geld al uitgegeven aan een prachtige badende dame die ik op de beurs op ging halen bij dream in miniature. En ze is echt prachtig. Op haar stand had ze dit keer een hele mooie scene uit Alice in Wonderland gemaakt in miniatuur. Ik was op slag weer verliefd, maar ja, mijn portemonnee kon nog zo'n aanslag niet aan dus ik heb Alice, the mad hatter en de konigin op de beurs achter moeten laten. Maar ook het genieten van al dat moois maakt zo'n beursbezoek de moeite waard.Maar natuurlijk had ik wel wat extra zakgeld meegenomen voor een paar dingetjes die ik graag wilde hebben. Op mijn lijstje stond in ieder geval de benodigdheden voor de keuken in mijn Tilda huis. Bij in het poppenhuis heb ik een mooi keukenblokje met ingebouwde oven gekocht.

Bij Stellaquepassa had ik wat klasdingetjes besteld die ik erg leuk vond. Er was oa. een leesplankje in miniatuur uitgekomen en omdat ik daar nog mee heb leren lezen wilde ik die wel erg graag hebben. Daar heb ik de eerste bon gebruikt (hoewel ik hem niet hoefde te laten zien) en ik had geluk.......een vrijkaartje voor de poppenhuisbeurs in Vaassen.

Verder had ik bij All4dolls wat dingetjes besteld voor het aankleden van een toilettafel voor mijn badende dame. en een mini camee om voor een mini Tilda doll te gebruiken. In de trein had ik hun bon ook gevonden en ik mocht bij een aankoop grabbelen. Nou in de grabbelton zat een prachtige toilettafel. Ik wist niet wat ik zag en ben er helemaal blij mee.Alleen nu weet ik niet meer zo zeker of ik hem ga verven. Toen ik de toilettafel een voorlopig plekje gaf om te kijken hoe de lampjes eromheen passen kwam ik tot de conclusie dat het toch wel een hele mooie toilettafel is. Met heel veel spiegel. Die spiegels maken hem erg mooi achter mijn badende dame maar ook moeilijk om hem netjes te verven. Nog even over denken dus.

6 comments:

Lietje said...

Wauw ik kan mij voorstellen dat je helemaal happy thuis kwam.
Die dame........ i'm in love......

Liezbeth said...

Dank je Lietje, dit is de eerste keer dat ik haar show en ben blij dat je haar ook zo leuk vind. Ik zag een zekere gelijkenis met iemand en daarom moest ik haar gewoon hebben.

Ingrid Danvers said...

Wat een leuke spulletjes heb je gekocht voor je poppenhuis. Is het net zo 'verslavend' als het kopen van scrapspulletjes? ;-)

Liezbeth said...

Ja helaas is het verzamelen van poppenhuisspulletjes net zo verslavend als het verzamelen van scrapspullen. Nu heb ik wel iets geleerd van mijn scrapverzameling maar misschien nog niet helemaal genoeg.

lindadb said...

Die badende dame is gaaaf!
Waar heb je die gescoord? Daar ben ik heel benieuwd naar!

Liezbeth said...

De badende dame komt van dreamin miniatures.com een heel leuk engels vrouwtje die prachtige popjes maakt. En met de lage pond zijn de engelse miniaturen een stuk betaalbaarder geworden.