Sunday, September 23, 2007

Ik mag er niets over zeggen


Gisteren hebben we PAT-1 gehad. Een hele dag workshop in een conferentie centrum waarop we een heel foto album gescrapt hebben, georganiseerd door Pien's atelier. Vanwege de grote belangstelling wordt dezelfde workshop op 13 Oktober nog een keer georganiseerd dus ik mag er nog even niets van laten zien. Maar ik kan wel zeggen dat het een geweldige dag was. Tot in de puntjes goed georganiseerd. Mooie materialen, een leuke relaxte (ondanks dat er wel doorgewerkt werd) dag met goed eten en een heel mooi resultaat. En ook de foto's die ik meegenomen had zijn allemaal gescrapt. En volgens mij is dat echt een unicum. Ik heb al heel wat workshops gehad waarvoor ik foto's meegenomen had maar ze gebruiken is een zeldzaamheid.
De foto's had ik meegenomen in anveloppen en die had ik tot een albumpje geplakt. Omdat ik zoveel complimentjes kreeg over dit albumpje laat ik hem hier ook even zien.
De enveloppen zijn gewoon met de middenkant aan elkaar geplakt zodat een harmonica ontstaat.

Vervolgens een voorkant en achterkant gemaakt van bekleed karton. De kaften wel wat groter houden zodat je nog tabjes op de enveloppen kan plakken die dan binnen je kaften vallen. Een lint om je enveloppen heen plakken en de kaften op de enveloppen plakken.
Op de kaft heb ik chipboard vormen geplakt. Deze zijn eerst geverfd en met een 2de en 3de kleur gesponst. De grote vorm heb ik met Utee afgewerkt waarbij ik in de laatste laag glitter heb gestrooid en nog wat verschillende kleurtjes embossingpoeder. Vooral het glitter en goud geven een leuk effect.


Heel simpel allemaal en toch een leuk en snel effect. Als je er echt wat moois van wil maken kun je overwegen om de enveloppen van scrappapier te maken met de bedrukte kant naar binnen en de buitenkant vooral op de randen gestempeld. Maar dan kost het wel wat meer tijd.

De tabjes zijn met de QKsilhouette gesneden. Wat een geweldig apparaat. Gewoon het tabje (wat er al bijgeleverd is) openen. Op maat maken zodat je er flink wat kwijt kan op een A4tje cardstock, 12 keer kopieren en plakken om je A4tje te vullen en snijden maar.
Vanwege mijn abbo op Clubstamp heb ik ook heel wat A4 cardstock dus dat wordt zo ook weer eens gebruikt.

laat je het even weten als je het een leuk albumpje vind wat je misschien ook wel een keer gaat maken? En het album van Pat 1 ? Dat ga ik vandaag hoop ik afmaken en zal ik na 13 Oktober laten zien.

7 comments:

Anonymous said...

Ha Liezbeth,

Volgens mij herinner ik me jou van PAT! Je zat toch ergens vooraan?
Ik ben blij dat je het een leuke dag vond, en bedankt voor je reactie op Miss p/m!

Groetjes,
PJ

Anonymous said...

helaas kon ik niet naar de Patdag maar ben wel heel benieuwd naar je album.Neem je het een keertje mee naar de apotheek ?

Groetjes Tonny

Mika said...

Hai Liesbeth, cool that you had a great day with the PAT....and thanks for visiting miss P/M Mika (www.mikascrap.typepad.com)

Je@net said...

Kwam via, via op je blog...ziet er super gaaf uit allemaal!!
En die PATdag klinkt echt gaaf zeg!! Leuk mapje heb je gemaakt voor je foto's! Super idee!!

Tessa Tegendraads said...

Wow, super mooi!!
Tessa

Nellie Hulsman-Lodders said...

Inderdaad een ontzettend leuk albumpje, Liezbeth! En wat heerlijk te lezen dat je PAT zo'n succes vond! Ben heel benieuwd naar jouw resultaat...

Catharina Maria said...

Ook dit ziet er weer prachtig uit !