Tuesday, February 7, 2012

Twijfels

Die heb ik vandaag. Vandaag had de 2de dag na mijn eerste chemo moeten zijn. Maar de 1ste chemo is een week uitgesteld. Het plaatsen van het toedieningssysteem is mislukt en omdat er bij mij niets in 1 keer goed gaat is er besloten dat er vrijdag een porth a cath geplaatst wordt en maandag begonnen wordt met de chemo's.
Omdat de bestralingen nogal huisgehouden hebben in mijn lichaam vond de internist het ook wel goed voor mijn lichaam om een weekje extra rust te hebben. Ik vond het vervelend maar was het wel met de beslissing van de internist eens. En ik vind het ook prettig dat ze zo doortastend is en een afgewogen beslissing neemt en me ook uitlegt waarom ze tot die beslissing is gekomen.
Maar ja, nu is de sneltrein van behandelingen even gestopt en is er tijd voor de emoties om los te komen. En dat is niet prettig. Het lijkt wel of die sneltrein nu in mijn hoofd rond dendert.
Ik heb nog steeds pijn na de bestralingen. Wat nou als ......
En de start van het hele traject is niet zo goed gegaan. Met een radioloog die me na de foto's naar huis stuurde, en een week later toen; er toch een punctie genomen moest worden van de chirurg, aangaf dat ik me om dat knobbeltje geen zorgen hoefde te maken.
En vervolgens blijkt na de operatie dat er niet 1 maar 2 tumoren zijn weggehaald. Als ze de 2de niet gezien hebben op de foto en echo hebben die controles dan wel zin.
En natuurlijk heb ik ook veel te veel gelezen ondertussen en nu maak ik me ook zorgen om al die kalkspatjes die er te zien waren op de foto's.
Lekker om het eens van me af te schrijven. Ga me maar eens bezig houden met opruimen en boodschappen. Weer eens lekker koken voor de familie vanavond. Het is zo fijn om met die gewone kleine dingetjes bezig te zijn. En wie weet straks ook nog een elfstedentocht. Hopenlijk niet op vrijdag als ik de porth a cath operatie krijg. En als die wel op vrijdag is dan kunnen ze me maar beter snel naar huis laten gaan.

No comments: