Sunday, June 22, 2008

Thuis !!!

Zaterdag om 11:10 hebben ze me dan toch laten gaan. Pffffffff de temperatuur was gezakt naar een respectabele 37.2 dus ik mocht naar huis. Nu maar gauw lekker beter worden. Als ik wat meer energie heb zal ik julie nog wat vertellen over de leefregels waar ik me de komende 6 weken aan moet houden, we hebben er toch wel om moeten lachen maar misschien is dat onze humor.
Ik mag de eerste 2 weken eigenlijk niets maar daarna licht huishoudelijk werk zoals een kopje koffie zetten voor mezelf. Om maar een voorbeeldje te noemen.
Ik wil ook langs deze weg graag iedereen bedanken voor de leuke en ondersteunende blogberichtjes, de kaarten, de telefoontjes en de ondersteuning van mijn mannen.

groetjes Liezbeth.

Friday, June 20, 2008

Het belangrijkste stukje goede nieuws

Alles wat weggehaald is was goedaardig. Toen de arts langs kwam en het zei merkte ik pas echt hoe ik er van overtuigd was dat het goedaardig was. Maar ik ben toch wel blij dat dit nu allemaal bijna achter de rug is. Jammer genoeg is mijn temperatuur nog wat te hoog en hier laten ze me niet mee gaan. Vandaag wordt hij wat vaker gemeten maar helaas blijkt daar alleen maar uit dat hij inderdaad boven de 38 blijft hangen. Op zich kan dat gewoon het helingsproces zijn maar ik mag er niet mee naar huis. Als de temperatuur gedaald was mocht ik morgen naar huis. Anders gaan ze weer bloed prikken om te kijken wat er aan de hand is. Maar dit is de categorie frustrerend,niet de categorie erg. Ik heb de folder met adviezen voor de komende 6 weken al doorgelezen dus verder ben ik er helemaal klaar voor om naar huis te gaan. Ach, ik geef me er maar aan over........

groetjes Liezbeth.

Tuesday, June 17, 2008

Nog meer goed nieuws

Zo ik ben al weer helder genoeg om zelf wat te typen. Vanmorgen kwam de dokter langs en het is allemaal heel goed gegaan. Hij wilde eerst de oude horizontale snee gebruiken maar daar bleek de cyste toch te groot voor te zijn, dus ik heb een prachtige verticale pleister op mijn buik. Op deze manier kon hij de cyste in zijn geheel verwijderen, wat belangrijk is als er toch kwaadaardige cellen in zouden zitten. Maar het zag er absoluut goedaardig uit. Dus het definitieve goede nieuws volgt nog. Ook de andere onderdelen in mijn buik zagen er goed uit dus dat is allemaal blijven zitten. Ik kan ook niet anders zeggen dat mijn buik meteen na de operatie al veel beter aan voelde. De laatste week vooral ging het echt achteruit en had ik er veel last van.
Met het opstarten van vast voedsel ging het nog niet helemaal goed jammer genoeg. Ik wordt helaas misselijk van de pijnstillers maar die kunnen er nog niet vanaf. Ik heb wel wat tegen de misselijkheid gekregen dus dat gaat ook al weer een stuk beter. Vanavond proberen ze de pijnstiller via de ruggeprik weer stop te zetten en dan zal de rest ook wel goed gaan.
De verzorging is wel echt helemaal top hier. Ik denk dat er de laatste jaren toch wel het een en ander verandert is in het ziekenhuis. De mensen zijn nog steeds erg aardig en vriendelijk maar er komt ook echt vaak iemand langs om je wat te drinken te geven of om te vragen of je wat nodig hebt.
Verder wordt je echt helemaal pijnvrij gehouden waardoor je ook wat makkelijker beweegt in je bed.

groetjes Liezbeth

Monday, June 16, 2008

En nu verwennen maar

Hallo, dit is Bob die opschrijft wat Liezbeth dicteert ;P.
"ben weer terug in de kamer en alles is goed gegaan"
Verzorging is helemaal top en ik lig hier op een mooie kamer alleen met eigen douch en wc. Heb een speciale kaart waarop ik mijn maaltijd kan bestellen, zelfs met een flesje wijn erbij. Mag vanaf morgen ochtend weer op vast voedsel. Omdat ik anders misschien kans heb op buikkrampen en dat is niet echt fijn nu.

De operatie is heel goed verlopen, alleen voor de operatie viel ik bijna flauw. Met de ruggeprik raakten ze een zenuw en werd ik even onwel.

Tot morgen Liezbeth

Sunday, June 15, 2008

Nog een mini SaGa verslagje



Op de valreep nog een verslag van mijn SaGa. Het was weer een hartstikke leuk en gezellig weekend. Altijd leuk om een aantal bekenden weer te begroeten en, to top it off ook nog creatief bezig te zijn. Persoonlijk vond ik de WS van CD Mucosky echt het meest geweldig. Zelfs 1 van de beste SaGa workshops die ik ooit gedaan heb. Als ik weer beter ben dan zal ik heel veel van de tips van CD op mijn eigen manier gaan uitproberen. Alleen de hand out is al iets van 30 pagina's, gewoon een boek met alle info die er in staat.

Van de winkels vond ik de stempelwinkel het allerleukste. Ik heb dan ook wat stempels gekocht om in te gaan kleuren voor op kaarten. Ja, ik ga overstag, iedereen is van die leuke kaarten aan het maken. Dat wil ik ook wel eens proberen.


De eerste WS van CD begon met het verven van schilderstape en bloemen en swirls die ze op speciaal papier had geprint. Erg leuk en ook erg leuk dat de verf in het pakket zat, hele goede verf met lekker veel kleur pigment. Dit kon de eerste nacht drogen en de volgende dag konden we hiermee de eerste LO's voor ons album gaan maken.

Deze LO uit de MM Noteworthy klas heb ik maar even afgemaakt om ook nog iets af te kunnen laten zien. Een erg mooi pakket kregen we in deze klas. Ook een paar leuke LO's maar ik houd niet zo van LO's met zo weinig foto erop. Eigenlijk moest er 1 nog kleiner fotootje op zodat er nog een label paste tussen de foto en het lint. Wel een leuke LO maar ik gebruik dan toch liever 2 fotootjes en wat minder embellishments.

Wednesday, June 11, 2008

Zomerpret




Nog 2 LOtjes die ik nog niet op mijn blog had geplaatst. De eiffeltoren is toch wel een van mijn favo foto's die nodig eens een achtergrond moest krijgen.

De zomerpret LO is vooral geinspireerd door het vrolijke nieuwe Daisy D papier dat ik bij Tessa tegendraads op SaGa heb gekocht. En wat vind ik het toch een leuk effect geven die letters uit foam gesneden met de QK.

maandag 16 Juni is het zover

Dan wordt ik geopereerd en de gyn doet het toch alleen. Ik ben al lang blij dat ik al zo snel geopereerd kan worden. Vandaag nog even naar de anaesthesist geweest en vrijdag nog naar de chirurg. Je hebt het er wel druk mee zo'n ziekenhuisopname. Waar blijft nou toch dat weekje rust, lekker eten en verwend worden ?
Voor recovery staat 6 tot 8 weken. Nu ben ik altijd wel weer snel op de been geweest maar de vorige keer had ik die 6 weken ook wel echt nodig en nu is de operatie nog wat groter omdat de cyste veel groter is en de eierstokken er nu ook uitgehaald worden. Kan dit in ieder geval niet meer terug komen.

Thursday, June 5, 2008

Tsja en dan weet je het nog eigenlijk niet

Vanmorgen bij de Gyn geweest en ik val in de hoog risico klasse. Dat betekent dat er geopereerd moet worden met een oncoloog erbij. Maar misschien toch ook niet. Gezien mijn historie en wat de gyn gezien heeft denkt hij dat het goedaardig is. Mijn bloedwaarden waren verhoogd maar niet zodanig dat het zeker kwaadaardig is en omdat de cyste zo groot is vond hij die verhoogde bloedwaarde ook wel te verwachten. De cyste was trouwens 11 x 16 x 18 cm (het was 18 cm diep ipv. de 4 die ik dacht). Ik was blij dat ik mijn man meegenomen had dit keer want zo onthoud je toch wel meer. Die heeft gelijk even uitgerekend hoe groot dat dan was en ik heb volgens hem 3 melkpakken in mijn buik liggen. Mannen......Dus ik ben benieuwd hoe slank ik straks ben na de operatie,LOL.
De operatie gaat op zijn vroegst maandag over een week plaats vinden dus ik ga in ieder geval naar SaGa. En daarna wachten op een telefoontje. Eerst voor een afspraak met de anaesthesist, dan wilde de cardioloog me misschien ook nog even zien en dan voor de definitieve opname. Ik heb het comfort pakket genomen met internet aansluiting dus degenen die dat willen kunnen alles meelezen.

groetjes Liezbeth.

Wednesday, June 4, 2008

Nog steeds geen donderdag



Wat duurt dat lang voordat het donderdag is. Maar goed that's life. Ik wilde iedereen bedanken voor de ontzettend lieve reakties die ik gekregen heb, hier op mijn blog, de kaarten en het prachtige bloemstuk wat ik van mijn collega's uit de apotheek kreeg. Het klinkt raar maar ik besloten de kaarten en de foto's van de bloemen die ik gekregen heb mee te nemen naar het ziekenhuis en ze daar op te hangen als ik geopereerd ga worden. Lijkt me heel fijn om dat om me heen te hebben als het zover is.

Ik wilde graag op een paar reakties reageren hier op mijn blog. Daarmee wil ik niemand passeren en ik probeer ook niet teveel namen te noemen omdat ik altijd een beetje voorzichtig ben met het world wide web.

Ik ben bijna 11 jaar geleden aan hetzelfde geopereerd alleen toen was de cyste lang zo groot niet als nu. En er is toen ook niet aan mij verteld (of ik herinner me het niet; dat het terug kan komen)
Nee ik heb al die onderzoeken (nog) niet gehad. Ik denk dat in mijn verhaal de huisarts een hele positieve rol heeft gespeeld. Ik ben maandag 2 weken geleden bij haar langs geweest en toen heeft ze een spoedafspraak voor me gemaakt bij de gynacoloog. sávonds werd de buikpijn die ik de hele dag al had zo erg dat ze me doorgestuurd heeft naar het ziekenhuis om een blinde darm ontsteking uit te sluiten. Ik ben dezelfde avond nog opgenomen ter observatie zoals dat heet. Woensdag (terwijl ik nog in het ziekenhuis lag, onder behandeling van een chirurg) heeft mijn huisarts aan mijn man de verwijsbrief gegeven en hem op het hart gedrukt dat ik echt naar die afspraak met de gynacoloog moest.
Donderdagmorgen werd ik ontslagen uit het ziekenhuis met een afspraak bij de chirurg voor over 2 weken en daarna ging ik naar mijn afspraak in de poli met de gynacoloog. Blijkbaar zit ons systeem van gezondheidszorg zo in elkaar ???????
De gynacoloog zag met de inwendige echo meteen de cyste die op mijn blaas drukt en ook mijn darmen in de weg zit waardoor de klachten zijn ontstaan.
Het vervolg heb ik in mijn vorige post vermeld en volgt donderdag. En als ik morgen niet meteen opgenomen wordt dan wilde ik vrijdag een afspraak maken met mijn huisarts is de hoop dat zei me nog uit kan leggen wat ik met die afspraak bij de chirurg moet doen en om mijn bloeddruk te controleren want daar had ik ook medicijnen voor gekregen. En dan naar SaGa hoop ik, want daar heb ik nu toch wel zin in gekregen, en iedereen heeft me al verteld dat ik er echt niet op moet rekenen dat ik donderdag of vrijdag meteen opgenomen wordt. En Maria, gezellig om je weer te zien maar ik denk dat ik niet tot midden in de nacht zal feesten ..)zoals altijd zal ik me keurig gedragen en me alleen bezig houden met scrappen not!!!

Ik had me al een tijdje geleden opgegeven voor het summer scrap fest van Life time moments en daar heb ik nog 2 LO's voor gemaakt. Ik probeer nu toch wat foto's van junior weggescrapt te krijgen dus geen hoogstandjes met veel details dit keer maar snelle sketches met oude jeugdfoto's.