Friday, March 28, 2008

De eendjes brood voeren


Dat was wat we gingen doen op deze foto. Ik herinner me dit nog zo goed. ieder jaar was ik in de zomervakantie een week bij mijn oma, de moeder van mijn vader. En de mooie herinneringen; eendjes voeren in het park, de grote vijver met grote drijvende bladeren erin en soms een bloem. Dat zie je nu toch helemaal niet meer. Toen ik deze foto zag kwam het allemaal terug. En wat ziet oma er op haar zondags uit met haar mooie hoed en nette tas (met oud brood voor de eendjes). Deze foto is gemaakt door mijn oom Sjoerd volgens mij. Die werkte in de houthandel waar oma en hij samen boven woonden maar volgens mij gingen we alleen uit/weg als hij mee ging. En ik schat mezelf daar een jaar of 3 a 4 dus dan is het ongeveer 1962/1963.

Ik heb de foto hier verwerkt in een canvas. Eerst heb ik er kant en bloemen ingeplakt. Daarna alles ingesmeerd met gel zodat ik het daarna kon verven. Flink wat Glimmer mist erop gesprayed. De krullen zijn van Tim Holtz, geverf en daarna ook met Glimmer mist gesprayed. In het blikje zit een gedeelte van de foto wat je rechtsachter mijn oma ook ziet, alleen daar is de man beplakt met steentjes.

Ik denk erover om deze op mijn werk op te hangen. Dat doe ik eigenlijk nooit met mijn creatieve uitspattingen maar deze foto brengt zoveel mooie herinneringen naar boven.

Friday, March 21, 2008

Chocolade eitjes zoeken.....of niet?

Onze zoon van 14 jaar vindt het nog steeds leuk om paaseitjes te zoeken. Maar het ziet er niet naar uit dat het erg mooi weer wordt dus dat wordt binnen zoeken. Nu is paaseitjes verstoppen simpel maar ze terug vinden niet altijd gemakkelijk. Ik denk dat iedereen het wel kent dat je in de zomer nog eitjes tegen komt.
In de nieuwsbrief van Lifetimemoments stond deze ideale oplossing. Een puzzel van 9 stukjes die je in huis verstopt en als alle stukjes gevonden zijn zet je hem in elkaar en draai je hem om. Op de achterkant staat dan waar het paasmandje of de paasverrassing is. Mijn puzzel moet nog opgeleukt worden met een paasmandjes sticker maar ik wilde hem toch alvast plaatsen voor al die moeders die net als ik op het laatste moment nog zoiets willen maken.
Ik geef toe het is niet echt een mooie uitvoering maar ja dat krijg je met haastwerk. (en niet alleen haastwerk, ik wilde donkerbruine Tulip dimensional paint gebruiken, wat een rotzooi is dat, nooit kopen is mijn advies).Ik weet trouwens zeker dat het mijn zoon niet uitmaakt hoe het eruit ziet.



Tuesday, March 11, 2008

Scrap-a-licious echt scraptastisch


Dit weekend was scrap-a-licious georganiseerd door Corinne Delis in Utrecht. Met workshops van Celine Navarro en Corinne zelf. Het was echt een geweldig weekend met hele leuke workshops in een geweldige plaats. En natuurlijk niet te vergeten de winkel met allemaal van die leuke en mooie hebbedingetjes.

En als je dan als gastvrouw weinig stem hebt moet je het vooral met gebaren duidelijk maken. Maar dat is dan ook heel goed gelukt Corinne.

In de eerste WS begonnen we met een Artjournal. Voor mij echt zoiets waar ik altijd al eens aan wilde beginnen. Eigenlijk heb ik het hele weekend dingetjes bij zitten plakken in mijn Artjournal, echt een heerlijk speelboek. Er is nog geen bladzij af, maar ik wilde toch wat laten zien van wat ik gemaakt heb.

Een detail van een vogeltje wat ik gemaakt hebt met rijnsteentjes en de hotfix. De

Het rood/blauwe kaartje had ik meegenomen uit het Hostell, dus dat vond ook gelijk zijn weg dit boek in.
To be continued zullen we maar zeggen.

Friday, March 7, 2008

Een moetje


Ja soms moet het gewoon. Ik was foto's aan het klaar leggen voor het scrapilicious weekend voor morgen maar deze foto moest gewoon gescrapt worden. Heerlijk met verf geknoeid. Ik heb de foto eerst ingesmeerd met gel zodat ik daarna met vaseline en verf aan de gang kon. Daardoor krijg je de verf in van die verweerde strepen. Vervolgens de crackle paint eroverheen. Prachtige kleuren van het nieuwe(?) Webster papier. De randen met distress inkt gesponst om meer diepte te geven aan het geheel.

Deze foto is jaren geleden gemaakt. We zijn toen naar de Bijenkorf geweest waar een WS was van een groot make up merk (ik denk Chanel) vandaar de heftige kleuren. Vervolgens zijn we voor de lol ergens op de foto gegaan.

Vanavond ga ik met dezelfde vriendin (ze scrapt niet) uit eten in de Beleving in Utrecht. Een heel leuk restaurant in Utrecht waar life gezongen, en piano gespeeld wordt. Lekker bijkletsen en dan daarna het scrapweekend.

Ik ben in goed gezelschap dit weekend (zie Liesbeth's blog), maar we gaan er vooral een leuke dag van maken denk ik.
Nou het wordt nu wel echt tijd om te gaan pakken, iedereen heel veel plezier dit weekend.

Sunday, March 2, 2008

En nog even een snelle LO


Vandaag toch nog even een nieuwe LO gemaakt. Het is een oude schets van Life time moments die ik uit mijn hoofd heb nagemaakt dus hij zal niet helemaal kloppen van verhouding misschien, maar ik vind hem toch wel leuk geworden. De kerstboom heb ik geknipt van een foto van de kerstboom. Verder wat BG papier en het vogeltje is een HERO stempeltje wat ik ge-embossed heb en daarna de bovenkant met inkt ingesmeerd om het er meer uit te laten springen.

Net terug


Van een stormachtig weekendje Friesland. We hadden een voorjaarsarrangement geboekt in hotel Emmeloord, en hoewel het voorjaar ver te zoeken was kan ik het hotel echt iedereen aanbevelen. Voor 99 euro per persoon hadden we 2 overnachtingen met 2 keer diner. De kamer was lekker ruim en schoon en het restaurant is ook erg goed dus zeker voor herhaling vatbaar. Omdat er niet gescrapt is dit weekend een "ouwetje" deze LO heb ik gemaakt voor de Februari sketch challenge van Royal Lemon. Ik ben erg want er moet nog een klein golflintje op en ik wilde hem nog een beetje blingen rondom (er zitten wel blauwe dotjes glitterlijm op de streep) en nog een Mickey stans erop maar ja. De foto is nu toch al gemaakt en ook op de RL site geplaatst. En Lietje, inderdaad weer geen stempel, ik snap er zelf ook niets van hoe dat nu kan. Blijkbaar kun je ook zonder stempels scrappen......